Home ВЕСТИ Угостителските објекти ќе работат само до 18 часот – се откажуваат сите...

Угостителските објекти ќе работат само до 18 часот – се откажуваат сите јавни и приватни собири

217
СПОДЕЛИ

Венко Филипче, министер за здравство денес изјави дека во сите кладилници,ресторани,кафулиња и казина ќе се воведе скратено работно време односно сите ќе работат до 18 часот.

Овие ригорозни мерки се преземаат поради тоа што СЗО прогласи пандемија на корона вирусот на светско ниво.

Исто тоа и дека во Италија е воведен и полициски час и тој вели да не биде како во Италија сите граѓани ги замолува да ги спроведуваат овие мерки за безбедност и да се зголеми јавната свест.