Home ВЕСТИ 30 нови случаи на Ковид-19 во земјава

30 нови случаи на Ковид-19 во земјава

281
СПОДЕЛИ

Во изминатите 24 часа направени се 426 тестирања, а регистрирани се 30 нови случаи на ковид-19 и тоа во: Скопје-11, Куманово-2, Штип-1, Прилеп-3, Тетово-6, Велес-5, Битола-1, Охрид-1.

Вкупната бројка на ковид во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 1792.
•       Скопје – 612, активни 144
•       Куманово – 416, активни 32
•       Дебар – 51, активни 0
•       Штип-36, активни 2
•       Прилеп –200, активни 64
•       Тетово – 143, активни 75
•       Струга – 69, активни 4
•       Велес – 119, активни 48
•       Битола –27, активни 8
•       Охрид –19, активни 4
•       Кавадарци – 5, активни 0
•       Гостивар –19, активни 2
•       Гевгелија – 4, активни 0
•       Струмица – 2, активни 0
•       Крива Паланка- 6, активни 2
•       Радовиш – 4, активни 0
•       Крушево – 3, активни 0
•       Кочани – 31, активни 4
•       Пробиштип – 2, активни 0
•       Кичево – 2, активни 0
•       Неготино -9, активни 5
•       Демир Хисар – 1, активни 0
•       Македонски Брод – 2, активни 0
•       Пехчево- 3, активни 1
•       Делчево-1, активни 0
•       Валандово -1, активни 1
•       Виница – 2, активни 0
•       Кратово-2, активни 1
•       Берово-1, активни 1