Home ВЕСТИ 19 нови случаи на Ковид-19 во земјава

19 нови случаи на Ковид-19 во земјава

499
СПОДЕЛИ

Во изминатото деноноќие направени се 512 тестирања, а регистрирани се нови 19 случаи на ковид-19 и тоа во: Скопје-11, Куманово-2, Прилеп-1, Тетово-1, Велес-1, Гостивар-1, Струмица-1 и Виница-1.

Сега вкупната бројка на заразени во нашата земја изнесува  1858.

Последната дистрибуција по градови е:
•       Скопје – 647, активни 145
•       Куманово – 418, активни 22
•       Дебар – 51, активни 0
•       Штип-38, активни 4
•       Прилеп –203, активни 59
•       Тетово – 151, активни 63
•       Струга – 71, активни 5
•       Велес – 126, активни 53
•       Битола –27, активни 8
•       Охрид –21, активни 6
•       Кавадарци – 5, активни 0
•       Гостивар –21, активни 4
•       Гевгелија – 4, активни 0
•       Струмица – 3, активни 1
•       Крива Паланка- 6, активни 1
•       Радовиш – 4, активни 0
•       Крушево – 3, активни 0
•       Кочани – 31, активни 3
•       Пробиштип – 2, активни 0
•       Кичево – 2, активни 0
•       Неготино -9, активни 2
•       Демир Хисар – 1, активни 0
•       Македонски Брод – 2, активни 0
•       Пехчево- 3, активни 1
•       Делчево-1, активни 0
•       Валандово -1, активни 0
•       Виница – 3, активни 1
•       Кратово-2, активни 1
•       Берово-1, активни 1
•       Свети Николе-1, активни 1