Home ЗДРАВЈЕ И УБАВИНА Оние кои ја имаат ОВАА КРВНА ГРУПА се најзагрозени од коронавирусот

Оние кои ја имаат ОВАА КРВНА ГРУПА се најзагрозени од коронавирусот

270
СПОДЕЛИ

Од истражувањето на кинеските научници објавено е дека крвната група А(II) најмногу е подложна на заразата со коронавирусот, додека најотпорни се оние со нулта крвна група.

Од како биле теститани и анализирани крвните групи на над 3.700 граѓани од Вухан кои не биле заразени од коронавирусот дошле до заклучок дека нулта крвна група е една од најотпорните дедека најзагрозени се оние со крвна група А .