Home ЗДРАВЈЕ И УБАВИНА Како да ги препознаете симптомите на овулација?

Како да ги препознаете симптомите на овулација?

318
СПОДЕЛИ

За да ги следите вашите плодни денови постојат постојат повеќе симптоми со чија помош можете да ја осетите овулацијата.

Основните и најчести знаци за овулација се:

Еден од првите знаци за сознавање на овулацијата е појавувањето на интимниот исцедок кој е сличен на бело прање.

Можете да приметите дека вашата телесна температура е зголемена а тоа е знак дека сте во фаза на овулација.

Градите можат да ви станат потешки и да се осеќа болка при допир.

Чуството на зголемена сексуална желба и иницијатива е знак кој кај секоја жена е присутен.

Доколку имате надуен стомак тоа е уште еден знак дека сте влегле во плоден период.

Доколку вашата на лицето е во одлична состојба тоа значи дека сте во период на овулацијата.