Home ЗДРАВЈЕ И УБАВИНА Што претставува Цистит и негови симптоми

Што претставува Цистит и негови симптоми

711
СПОДЕЛИ

Дали сте слушнале за воспаление на мочниот меур ?Да точно така цистит е воспаление на мочниот меур.

Тоа е бактериска инфекција која се смета за инфекција на мочните патишта.

Таа може да предизвика сериозен проблем доколку се се прошири на бубрезите. Овој проблем го имаат 90% од девојките и жените минимум еднаш во годината.

Цистит се се лекува со помош на антибиотици.

Симптомите кои укажуваат на овој иритирачки проблем најчесто се :

-Честа и силна потреба за мокрење

-Почесто одење на мокрење со многу малку количество на ирина

-Болно чуство на печење при мокрење

-Замаглена урина

-Силна миризба на ирината

-Крв во урината