Home ЗДРАВЈЕ И УБАВИНА КАКО ДА СЕ ОСЛОБОДИТЕ ОД ЛОШИОТ ЗДИВ?

КАКО ДА СЕ ОСЛОБОДИТЕ ОД ЛОШИОТ ЗДИВ?

302
СПОДЕЛИ

Лошиот здив може да биде навистина непријатен особено кога се наоѓате во поголема група на луѓе.

Оние околу вас можат да го почуствуваат и тоа за вас да преставува вистински срам.

Доколку редовно ги четкате забите и вршите секојдневна хигиена понекогаш тоа не е доволна за целосно да се ослободите од лошиот здив па треба да преземете и нешто друго.

Постојат неколку природни начини кои може да ги искористите за да го поправите тоа:

-Доколку вашата уста е сува тоа е причини за појава на непријатен здив .Водата го минимизира присуството на бактерии, и доколку пиете често вода таа ќе го стимулира производството на плунка.Плунката служи како природен чистач на устата.

-Доколку имате свежи ливчиња магдонос слободно џвакајте неколку во денот ,тој веднаш го отстранува лошиот здив.

-Ставете цода бикарбона на пастата и четката за заби, и така исчеткате ги забите. Со тоа ќе дадете и поголема белина но верувајте вашиот здив ќе биде свеж.

-Секогаш наутро пијте јогурт.Тој го зголемува присуството на добрите бактерии и го подобрува здравјето на устата.