Home ЗДРАВЈЕ И УБАВИНА Ќе ви одземе точно 2 минути да се ослободите од острата болка...

Ќе ви одземе точно 2 минути да се ослободите од острата болка во долниот дел од грбот, еве и како

314
СПОДЕЛИ

Предолгото и неудобно седење или пак тешката физичка работа може да ни предизвика големи болки во долниот дел од грбот кој тешко можат да се издржат.

Скоро и секогаш зимаме голема доза на лекарства без кои не би поминала болката.

Но постои многу едноставен начин кој ќе ни помогне за брзо и лесно да ја остраниме болката за само 5 минути.

Ќе ви предложиме две едноставни вежби за кои не треба да се плашите за недостаток на време или пак да вложувате многу напор.

За секоја вежба ви е потребно по една минута.

За вежбата под број еден потребно ви е да земете еден стол да седнете во исправена положба со нозете свиткани кај колената.Ставете ја ногата од страната на грбот каде ве боли врз спротивната нога .Точно како на сликата

Ставете ги рацете врз ногата која ви е свиткана и наведнувајте се бавно колку што можете повеќе.Менувајте ги нозете и повторувајте ја вежбата два до три пати.

За вежбата број два треба да легнете на грб со исправени нозе.Потоа ќе ги прекрстите нозете и со рацете ќе се обидете да ги приближите до вашите гради најмногу колку што ќе можете да издржите но од страната каде што ја чуствувате болката.Повторувајте ја вежбата два до три пати.