Home ВЕСТИ 22 нови случаи на Ковид-19 во земјава

22 нови случаи на Ковид-19 во земјава

205
СПОДЕЛИ

Во изминатото деноноќие направени се 462 тестирања,и регистрирани се 22 нови случаи на ковид-19 и тоа во: Скопје-9, Куманово-1, Прилеп-4, Тетово-6, Велес-1 и Охрид-1.Со новиот број на заболени вкупниот број на заразени од корона вирусот во нашата земја сега изнесува 1762 лица.

По градови вкупниот број изнесува:

•       Скопје – 601, активни 134
•       Куманово – 414, активни 44
•       Дебар – 51, активни 0
•       Штип-35, активни 1
•       Прилеп –197, активни 65
•       Тетово – 137, активни 74
•       Струга – 69, активни 4
•       Велес – 114, активни 48
•       Битола –26, активни 7
•       Охрид –18, активни 3
•       Кавадарци – 5, активни 0
•       Гостивар –19, активни 2
•       Гевгелија – 4, активни 0
•       Струмица – 2, активни 0
•       Крива Паланка- 6, активни 2
•       Радовиш – 4, активни 0
•       Крушево – 3, активни 0
•       Кочани – 31, активни 4
•       Пробиштип – 2, активни 0
•       Кичево – 2, активни 0
•       Неготино -9, активни 5 (7 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија)
•       Демир Хисар – 1, активни 0
•       Македонски Брод – 2, активни 0
•       Пехчево- 3, активни 1
•       Делчево-1, активни 0
•       Валандово -1, активни 1
•       Виница – 2, активни 0
•       Кратово-2, активни 1
•       Берово-1, активни 1