Home ЗАНИМЛИВОСТИ ВИДЕО кое покажува како коронавирусот се шири кога некој ќе се накашла

ВИДЕО кое покажува како коронавирусот се шири кога некој ќе се накашла

137
СПОДЕЛИ

Научници од Финска креирале 3Д симулација кое покажува како се шири и колку далеку може да стигне коронавирусот кога некој ќе се накашла или пак искива во затворен простор.

Резултатите до кои дошле научниците биле загрижувачки затоа што заразените капки кои биле исфрлени од заразените лица можеле да се пренесат на здрави лица и откако инфицираната личност заминала од местото на кое кашлала или кивнала.

Затоа тие препорачуваат да се избегнат јавни места на кои има многу луѓе.Во ова виде ќе видите како капките од коронавирусот се шират низ затворениот простор.