Home ВЕСТИ Во Шангај е излекуван првиот критично болен пациент од Ковид-19

Во Шангај е излекуван првиот критично болен пациент од Ковид-19

217
СПОДЕЛИ

Во кинескиот град Шангај пациебт кој бил во критична здравствена состојба е отпуштен од лекување .Тој е првиот оздравен пациент.

68-годишниот маж  бил хоспитализиран на 23 јануари од кога тој се вратил од патување од градот Вухан во кој почна и да се развива овој вирус.

Почнал да има големи белодробни проблеми и западнал во кома .По 13 дена поминати во кома тој започнал целосно да се опоравува.

Другите заразени лица сеуште се наоѓаат под лекарска опсервација.