Home ВЕСТИ Експерт: Крај на пандемијата во јуни ако сите земји преземат мерки

Експерт: Крај на пандемијата во јуни ако сите земји преземат мерки

234
СПОДЕЛИ

Џунг Наншан,е кинески експерт за респираторен систем кој е шеф на стручната група за борба против коронавирусот.

Џунг ги предупредува сите земји да превземат сериозни мерки и контрола за заштита и превенција од овој вирус.

Исто така тој ги повикива земјите на меѓународната комуникација.

Ако соодветно се спроведе сетоа тоа и ако самиот народ е свесен и ги почитува заштитните мерки корона вирусот корона вирусот ќе се намалува како што ќе растат температурите и според него крајот на пандемијата на Ковид-19 ќе биде до крајот на јуни месец.

До сега ширум светот од овој вирус се потврдени 145.853 случаи на заразени со Ковид-19, починати се 5.438 ,оздравени 72.550 лица .