Home ЗДРАВЈЕ И УБАВИНА Најопасната намирница која често е на намаление – постојано ја јадеме, а...

Најопасната намирница која често е на намаление – постојано ја јадеме, а полна е со отрови

515
СПОДЕЛИ

Секојдневно во маркетите можеме да приметиме дека оваа намирница постојано е на намаление и често од нас ја зимаат.На сите од нас им е вкусна и често неа можеме да направиме брз оброк.Се работи за ВИРШЛА.

Како прво веднаш треба да знаете дека таа е многу штетна за човечкиот организам и треба што поскоро да ја исфрлиме од употреба.

Експертите за храна потенцираат дека таа е полна со отров, со хормони и фекални материи, со пестициди и антибиотици.

За оние кои не знаат –  виршлата се прави од отпадот на животинските органи, р’скавици, коски, црева, нерви и други делови на органите од животното.Со еден збор се она што НЕ ТРЕБА!

Составот на оваа храна можеме слободно да кажеме дека содржи отров! Светскиот фонд за истражување на канцер навел дека кога се вршело испитувањето на составот на виршлата резултатот бил поразувачки.Дека оваа храна е канцерогена.

Освен составот на виршлите, на оваа листа на пестициди се наоѓаат и колбасите, саламата, паштетата и останатите фабрички спакувани месни задоволства.