Home ФОТО СТОРИИ 18+ Што да правите ако партнерот ве одбива за секс?

Што да правите ако партнерот ве одбива за секс?

136
СПОДЕЛИ

Доколку вашата сексуална активност со вашиот партнер згаснува тоа значи дека врската полека започнува да „умира“.

Чуството на запоставеност ве доведува до неспокој.

Но доколку вие сте тој кој го наговарате вашиот партнер на секс а од негова страна тоа го осеќа како обврска, полека престанувате да уживате во него.

Постојат начини како да се справите со таа ситуација.

Пред се не треба да ги откривате неговите недостатоци и не укажувајте на грешките кои ги прави.

Направете ја ситуацијата спокојно и без напнатост.

Низ разговор обидете се да откриете зошто вашиот партнер не сака да има секс.

Можеби причината е кај вас.

Обидете се да иницирате секс во опуштена атмосвера .Кога и двајцата ќе уживате.Почнете тивко и без муабет.

Почнувајќи со бакнежи околу вратот и пробувајте различни потези за да видите што ќе му се допадне.

Доколку видите дека му се допаѓа продолжете.

Доколку вие сте тој што постојано иницирате за секс следен пат дозволете партнерот да биде тој што ќе се обиде да се зближи со вас.

Но додека дојде до тоа обидете се да му давате добри комплименти и да ја зголемете неговата самодоверба.

Дизнајте дали вашиот партнер е под некаков притисок или стрес.Дали знаете дека стресот и притисокот ја убива секоја желба за секс.

Треба да знаете дека одбивањето на секс не значи дека повеќе не ве сака.Постојат различни фази во животот кога треба да ги прифатите ,различни однесувања и промени во врската.

За тој период смислите новости кои можеби ќе ја разгорат вашата љубов и чуството на секс.

Додадете некоја секс играчка или пак имајте секс на некое лудо место.