Home ФОТО СТОРИИ 18+ Топ 5 причини зошто сексот исчезнува во долгите врски

Топ 5 причини зошто сексот исчезнува во долгите врски

227
СПОДЕЛИ

Докажано е дека сексот секогаш ја разгорува врската помеѓу партнерите.Но доколку сте повеќе години во врска можеби желбата за секс станува се помала.

Ова се неколку причини поради кои желбата за секс можеби полека изчезнува:

-Првата и најчестата причина поради која желбата за секс се губи е чуството на бес помеѓу самите партнери.Односно после кавгите доаѓа до недоразбирања помеѓу паровите и бесот,одбивањето стануваат како оружје за одмазда која ја практикуваат самите парови.Смирете го бесот и не дозволувајте да го  уништи вашиот сексуален живот.

-Доколку помеѓу партнерите постои слаба привлечност верувајте дека бракот нема ништо да промени. Хемијата треба да ја чуствувате уште од самиот почеток на врската и затоа немојте да се убедувате дека проблем не постои.

-Различните секс потреби секогаш ќе бидат проблем.Некој сака да има активен секс секогаш и секаде на различни места во различно време додека другиот сака да има секс еднаш неделно.

-Добивањето контрола врз партнерот со користење на секс е голема грешка.Едниот од вас во врската секогаш ќе биде жртва.

-Сексуалните фантазии кои еден од вас ги има другиот не може да биде достапен секогаш да ги исполнува.Со текот на време едниот од започнува да се чуствува секс играчка.