Home ВЕСТИ 22 нови случаи на Ковид-19 во нашата земја

22 нови случаи на Ковид-19 во нашата земја

237
СПОДЕЛИ

Во изминатите 24 часа направени се 145 тестирања и потврдени се нови 22 случаи на ковид-19 и тоа во: Скопје-13, Прилеп-2 и Тетово-7 со што вкупната бројка на заболени во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 1664.

По градови  заболени има:
•       Скопје – 563, активни 128
•       Куманово – 408, активни 44
•       Дебар – 51, активни 0
•       Штип-35, активни 2
•       Прилеп –178, активни 58
•       Тетово – 117, активни 58
•       Струга – 67, активни 4
•       Велес – 107, активни 49
•       Битола –23, активни 4
•       Охрид –15, активни 0
•       Кавадарци – 5, активни 1
•       Гостивар –19, активни 4
•       Гевгелија – 4, активни 0
•       Струмица – 2, активни 0
•       Крива Паланка- 6, активни 2
•       Радовиш – 4, активни 0
•       Крушево – 3, активни 0
•       Кочани – 31, активни 5
•       Пробиштип – 2, активни 0
•       Кичево – 2, активни 0
•       Неготино -9, активни 7 (7 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија)
•       Демир Хисар – 1, активни 0
•       Македонски Брод – 2, активни 0
•       Пехчево- 3, активни 2
•       Делчево-1, активни 1
•       Валандово -1, активни 1
•       Виница – 2, активни 0
•       Кратово-2, активни 2
•       Берово-1, активни 1