Home ВЕСТИ 14 нови случаи на коронавирус во Македонија

14 нови случаи на коронавирус во Македонија

255
СПОДЕЛИ

Во изминатите 24 часа потврдени се 14 нови случаи на ковид-19 и тоа во: Скопје-5, Прилеп-2, Тетово-1 и Велес-6.
По градови активни случаи има:
•       Скопје – 531, активни 130
       Куманово – 404, активни 61
       Дебар – 51, активни 0
       Штип-35, активни 2
       Прилеп –169, активни 62
       Тетово – 96, активни 42
       Струга – 67, активни 16
       Велес – 101, активни 46
       Битола –22, активни 3
       Охрид –15, активни 9
       Кавадарци – 5, активни 1
       Гостивар –17, активни 3
       Гевгелија – 4, активни 0
       Струмица – 2, активни 0
       Крива Паланка- 6, активни 2
       Радовиш – 4, активни 0
       Крушево – 3, активни 0
       Кочани – 31, активни 5
       Пробиштип – 2, активни 0
       Кичево – 2, активни 1
       Неготино -9, активни 7 (7 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија)
       Демир Хисар – 1, активни 0
       Македонски Брод – 2, активни 1
       Пехчево- 2, активни 2
       Делчево-1, активни 1
       Валандово -1, активни 1
       Виница – 2, активни 1
       Кратово-1, активни 1