Home ЗДРАВЈЕ И УБАВИНА Како самите да направите домашен антибактериски гел?

Како самите да направите домашен антибактериски гел?

185
СПОДЕЛИ

Поради зголемувањето на грипови и вуруси неопходни се антибактериски гел кои пред одреден период беа недостапни низ нашите продавници .

Па поради тоа ние ќе ви дадеме рецепт како да си го направите дома сами .

Потребните состојкикои ви се потребни за домашниот антибактериски гел се 1 до 2 лажички салицилен алкохол .60 мл алое вера гел,30 капки масло кое има антибактериско дејство и на сите вие состојки можете да додадете витамин Е бидејќи антибактериски гел знае да ја суши кожата.

Пробајте лесно и исплатливо!