Home ЗДРАВЈЕ И УБАВИНА Корисни совети до родителите- како да го зајакнете имунитетот на вашето дете

Корисни совети до родителите- како да го зајакнете имунитетот на вашето дете

274
СПОДЕЛИ

Моменталната ситуација со пандемијата со коронавирусот ги загрижува мајките на малите деца и бебињата.Ние ќе ви понудиме неколку совети за како да го зајакнете имунитетот на бебето .

Како најпрво потрудете се вашето дете да е наспано,затоа што сонот е важен за оптималниот имунолошки систем.

Витаминот ц е многу битен и го зајакнува имунитетот на децата. Доколку сеуште го храните вашето бебе со хормула, погрижете се да внесува минимум 40 милиграми витамин Ц дневно.

Здравата храна исполнета со овошје и зеленчук е добар начин за зајакнување на имунитетот на вашето дете.

Пред да мислите за хигиената на вашето дете вие треба првен себеси да се заштитите и редовно да водите хигиена редовно миење на вашите раце пред да го допирате вашето дете.

Потрудете се да не имате посета овие денови доколку дојде до тоа не дозволувајте никој да го допира вашето дете пред да ги измие неговите раце.