Home ЗДРАВЈЕ И УБАВИНА Зошто жените треба да пијат пиво?!

Зошто жените треба да пијат пиво?!

540
СПОДЕЛИ

Алкохолот е добар за здравјето ако се конзумира умерено.Ќе ви наведеме неколку причини зошто чашата пиво е добро за жените.

1.Пивото ги зајакнува коските.

-Затоа најдобро е да пиете две пива во текот на една недела.Пивото содржи силициум, што е значаен елемент од кои се изградени човековите коски.Се препорачува кај жените во менопауза која е поврзана со добро здравје на коските.

2.Пивото ја подобрува кожата затоа што е одличен извор на витамин Б комплекс кој му дава енергија на телото.

3.Пивото помага и го намалува ризикот од појава на камен во бубрезите.

4.Пивото го намалува ризикот од рак.Затоа маринираните шницли во пиво за 70 проценти ги намалуваат карценогените супстанци.

6.Пивото штити од инфаркт.Пивото помага да се спречи згрутчувањето на крвта која што тече до срцето, вратот и мозокот и при тоа предизвикуваат најчест тип на инфаркт.