Home ЗАНИМЛИВОСТИ Утешете се, не сте единствени: Повеќето парови се караат за овие работи

Утешете се, не сте единствени: Повеќето парови се караат за овие работи

62
СПОДЕЛИ

Недостигот на меѓусебната комуникација помеѓу самите партнери доведува до постојани кавги и одалечување нивните односи се заладуваат и најчесто доаѓа до разделби.

Брачните советници ги наведуваат најчестите причини за кавги помеѓу партнерите.

Посветеноста е причина број еден бидејќи едната страна секогаш се чуствува попосветена додека другата страна се чуствува осмено.

Поделбата на работите кои се извршуваат низ дома треба да бидат поделени.Но честопати жените имаат повеќе обврски околу домот и децата и секогаш се осеќаат дека мажите се неблагодарни и себични.

Социјалните мрежи во последните години представува најголем проблем.

Едната страна секогаш поминува повеќе време на својот телефон и најчесто доаѓа до комуникација со други девојки или момчиња и доаѓа до неверство.

Кавгите за пари секогаш доаѓаат покасно во рската бидејќи одпосле се гледа која страна повеќе штеди а која повеќе троши.

Секогаш двете страни мислат дека се во право и никогаш не доаѓа до компромис.

Многу често се случува едната страна да ја става работата пред врската и семејството .

Некои луѓе се зависни од нивната работа, додека, пак други ѝ даваат приоритет на врската.

Кога доаѓа првото дете, времето кое паровите го поминувале заедно се намалуваи .Тоа тешко може да ѝ падне на едната, или пак на двете страни. Затоа, многу е важно паровите да се трудат да ја одржуваат интимноста по доаѓањето на своето дете.