Home ВЕСТИ Франција: 130 потврдени случаи на заразени со новиот коронавирус во Франција од...

Франција: 130 потврдени случаи на заразени со новиот коронавирус во Франција од крајот на Јануари

105
СПОДЕЛИ

Новиот коронавирус продолжува драсточно да се шири во Франција.

До сега има вкупно 130 лица пријавени од обој случај со тоа што Франција претставува втора земја со жариште од овој вирус.9 од 130 лица се во тешка здраствена состојба .

Се откажаа сите јавни собири кои се одбележани да бидат со пречек над повеќе од 5.000.Француската влада одлучи и да не се применуваат јавни собири или надворешни настани како што се полу маратонот во Париз или неделниот пазар во Креј (парискиот регион).