Home ВЕСТИ Вухан ги испрати хероите: Војниците гордо им салутираат на медицинските работници

Вухан ги испрати хероите: Војниците гордо им салутираат на медицинските работници

111
СПОДЕЛИ

Епидемијата во Кина помина .Но мора да се знае дека и понатаму постои опасност од овој вирус бидејќи во земјата се враќаат многу луѓе кои биле во странство.

После успешната работа медицинските работници го напуштаат градот Вухан каде и што беше жариштето на овој вирус.

Кинескиот народ им пружа голема благодсрност затоа што токму тие дење и ноќе се бореа заедно со нив и направија се од себе за да спасат што е можно поголем број на животи .

На заминување кинеските војници им салутираа на сите доктори и на цел медициски персонал.