Home ВЕСТИ Скопските аптеките останаа без маски.Се купуваат по неколку пара одеднаш

Скопските аптеките останаа без маски.Се купуваат по неколку пара одеднаш

280
СПОДЕЛИ

Денес низ скопските аптеки има интензивна побарувачка на медицински маски. Граѓаните купуваат по неколку пара, за себе но и за својте најблиски.

Цената на маските се движат од 4 ри денари до 500 денари со вентил кои траат и до четири месеци.

Посетивме неколку аптеки од голем ланец и тие ни кажаа дека нема останато за продажба ниту една маска.

Една од фармацевтите вработена во аптеката вели дека маските кои ги имаат они, се обични маски кои се употребуваат за заштита од загадениот воздух и уште еден тип на маски со дваиполка филтер кои штителе други бактерии но не и корона вирусот.

Тие маски што штитат од корона се N95 маски кои не ни знаеше дали воопшто се набавени во Македонија.