Home ЗДРАВЈЕ И УБАВИНА Која храна треба да се избегнува за да се спречи развој на...

Која храна треба да се избегнува за да се спречи развој на вирусите?

875
СПОДЕЛИ

Во овие моменти потребно е нашиот организам да создава механизам за одбрана и поради тоа е потребно да избегнуваме одредена храна што ги храни вирусите.

Ние самите треба да превентираме за зајакнување на нашиот организам а тоа треба да го направиме со избегнување на одредени намирници.

Ова се четири намирници кои се особено опасни и ги хранат вирусите:

-Јајцата се како инкубатор за вирусите .Тие ги зајакнуваат вирусите и ги прават да бидат поагресивни.

-Млечните производи во глобала ги хранат вирусите на сличен начин исто како и јајцата.

– Пченкарните производи се присутни во речиси секоја пакувана храна бидете внимателни за нивните состојки.

-Внесувањето во организмот на рафиниран шеќер создава одлична подлога за развојот на вирусите и час по внесувањето на било какви колачи нашиот имунитет ослабува.Внесувањето на шеќерот ја намалува способноста на леукоцитите да ги уништат бактериите.

Животинските протеини исто така во овој момент се лоши за внесување во нашиот организам.Во овој период се препорачува да јадете помалку месо.