Home ЗАНИМЛИВОСТИ Ако имаш сестра тогаш си посреќен!

Ако имаш сестра тогаш си посреќен!

274
СПОДЕЛИ

Секој што ќе ви каже дека е многу среќен што во својот живот има сестра верувајте му!

Пред извесно време научници од универзитетите „De Montfort“ и „Ulster“ направија испутување на лица од возраст помеѓу 17 и 25 годишна возраст и им биле поставени одредени психолошки прашања на различни теми, вклучувајќи го и менталното здравје .

При испитувањето тие откриле дека луѓето кои имаат постара сестра биле поотворени ,позрели ,посреќни и воопшто не им било проблем да разговараат за сопствените чувства.

Сите знаеме дека жените тоа го поттикнуваат, а тоа води до подобро психичко здравје и посреќен живот.

Затоа сакајте ја вашата сестра таа вреди богатство !