Home ЗАНИМЛИВОСТИ Еве што му прави сапунот на вирусот – По ова видео сигурни...

Еве што му прави сапунот на вирусот – По ова видео сигурни сме дека ќе ги миете рацете повеќе од било кога! (ВИДЕО)

383
СПОДЕЛИ

Една учителка од Австралија во една чинија измешала вода, масло и бибер и на децата ја претставила оваа мешавина како „вирус” на најдобар можен начин а во друга чинија ставила сапун со малку вода. Со тоа таа сака да објасни колку е важно миењето на рацете.

Кога децата го ставале прстот во садот наречен „вирусот”, тој воопшто не се поместувал, односно бил насекаде околу нив и нивниот прст.

Кога децата првен го ставале прстот во садот со сапун, а потоа го ставале во чинијата со „вирусот”, тој веднаш „бегал” од нив.

Ова е добар пример кој ни покажува колку е важна хигиената посебно секојдневното миење на рацете.