Home ЗАНИМЛИВОСТИ Важна информација за сите потрошувачи: Гледајте ги бројките на тетрапак пакувањата кога...

Важна информација за сите потрошувачи: Гледајте ги бројките на тетрапак пакувањата кога пазарите

193
СПОДЕЛИ

Некој од нас ја знаат оваа важна информација додека пазарат, но да повториме за оние кои не знаат.

Додека пазарите треба секогаш да внимавате на бројките кои ги има  на тетрапак пакувањата.

Овие бројки кои се втиснати на тетрапак пакувањата покажуваат колку пати е рециклирана содржината во тетрапакот.

Содржините кои ги имаме а секои од нив се со зaкoнcки прописи, значат дека секое млеко кое е со oдминaт рoк се враќа повторно на пacтeризaцијa, а потоа одново се враќа на продажба во маркетите,и тоа се прави дури до 10 пати најмногу.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/lifeadvi/portalmk.com/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_block.php on line 997