Home ВЕСТИ 24 новозаболени од корона вирус во Македонија

24 новозаболени од корона вирус во Македонија

84
СПОДЕЛИ

Во изминатите 24 часа во нашата земја се регистрирани нови 24 случаи на коронавирус информира Министерството за здравство.

Новозаболените лица од изминатите 24 часа се од : Скопје (15), Куманово (4), Дебар (2), Охрид (1), Штип (1), Тетово (1). Сега вкупниот број во нашата земја заболени од овој вирус до 12:00 часот изнесува 201 лица.

– Скопје (123)
– Дебар (43) од кои 2 починати
– Куманово (15) од кои 1 починат
– Штип (8)
– Велес (3)
– Охрид (3)
– Кавадарци (2)
– Прилеп (2)
– Гостивар (1)
– Тетово (1)