Home ВЕСТИ Регистрирани 29 нови случаи на коронавирус во земјата, вкупно 177 дијагностицирани пациенти

Регистрирани 29 нови случаи на коронавирус во земјата, вкупно 177 дијагностицирани пациенти

139
СПОДЕЛИ

Во последните 24 часа пријавени се нови 29 случаи на коронавирус во земјата .Денес Министерството за здравство информира дека вкупната бројка во земјава на заболени до 12.00 часот изнесува 177 лица .

Според местото на живеење регистрирани се во:
– Скопје – 108
– Дебар (41) – 1 починат
– Куманово (11) – 1 починат
– Штип (7)
– Велес (3)
– Кавадарци (2)
– Охрид  (2)
– Прилеп (2)
– Гостивар (1).