Home ЗАНИМЛИВОСТИ Доколку сте ги имале овие симптоми – можно е Корона да сте...

Доколку сте ги имале овие симптоми – можно е Корона да сте ја прележале ,,на нога” и пред пандемијата

302
СПОДЕЛИ

Многу експерти при самото испитување на Ковид-19 го споредоа со обичен грип но тој е далеку по опасен.

За само два месеца има заболено над два милиони лица а пред тоа за овој вирус никој не ни знаеше дека постои.

Различни испитувања покажале дека постојат осум симптоми кои се почетни знаци за овој вирус но дека многумина од нас кој се со здрав  организам со силен имунитет полесно поминуваат.

-Инфекцијата на очи како конјуктивитис представува симптом на КОВИД-19 проследена заедно со придружба на треска и висока температура.

-Сувата кашлица е еден од најчестите и најпрепознатливи симптоми доколку сте заразени од овој вирус.

-Високата температура е најчестиот показател на коронавирус.

-Чувството на притисок и стегање во градите со неспособност за длабоко вдишување.

-Доколку чуствувате дека ги губите сетилата за мирис и вкус морате да бидете внимателни затоа што тоа може да биде симптом на КОВИД-19.

-Физички умор односно чувството на замор и исцрпеност е дел од овој вирус.