Home ЗДРАВЈЕ И УБАВИНА Најлесен начин да се „спасите“ од грипот да не ве нападне

Најлесен начин да се „спасите“ од грипот да не ве нападне

303
СПОДЕЛИ

Од ден на ден расте бројот на лица заболени од грип.Училиштата се празни амбулантите преплавени.

Силниот имунитет е најдобриот лек. Но не сите го имаме.

Дали знаете дека Спирулината го зајакнува имунолошкиот систем?Таа ја забрзува продукцијата на анти – тела, протеини кои се борат против инфекциите создавајќи нови клетки кои го подобруваат имуниот систем и ја подобруваат заштитата – природниот „одбрамбен механизам“ на нашето тело од разни инфекции, вируси и хронични болести.

Се потешко можеме да се заштитиме од сезонските вируси но знаејќи за штетните дејства на антибиотикот и неговата улога „едно лечи но друго разболува“ се повеќе сме во потрага по природни лековити кои ќе го зајакнат нашиот имунитет или доколку истиот веќе „подлегнал“ на сезонскиот вирус да се избори на најмоќниот начин да го „совлада“.

Спирулината е вистински избор за хронично болните особено лица кои боледуваат од респираторни болести кои во есенскиот период се најизложени на вирусните заболувања.

Со редовна употреба на Спирулината лицата кои боледуваат од бронхитис, пневмонија, астма и др болести на респираторните органи ќе бидат заштитени преку целата година од сезонските вируси кои комплетно го нарушуваат квалитетот на нивниот живот.