Home ЗАНИМЛИВОСТИ Водич за заштита при излегување од дома: Соберете ја косата, не носете...

Водич за заштита при излегување од дома: Соберете ја косата, не носете накит

185
СПОДЕЛИ

Останувањето дома точно дека е најдобрата превенција, но неопходно е и да испазарите или да отидете до аптека минимум еднаш во неделата.При излегувањето на домот ќе ви наведеме неколку клучни правила.

Постапки при излегување од дома се:

– Кога излегувате од дома,задолжително облечете јакна или било што да е дебело и со долги ракави.

– Ставете капа или доколку немате задолжително соберете ја косата во пунџа.

– Не носете ниаков накит.

– Ако сте решиле да ставите маска, ставете ја непосредно пред излегување но најдобро е да ставите шал.

– Избегнувајте користење на јавен превоз, доколку е тоа можно.

– Ако излегувате со миленикот, тоа да биде кратко и колку што можете не се движите во места каде што има секојдневна фрекфенција на луѓе.

– Понесете марамчиња за дезинфекција и користете ги по употребата со плаќате на пари и по заминувањето на секој маркет.Искористените марамчињата потоа фрлајте ги.

– Ако кашлате или кивате,задолжително тоа правете го во лактот.

– Никако не го допирајте лицето пред да стигнете дома и темелно да ги измиете рацете.

– Бидете оддалечени од другите луѓе минимум 2 метра.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/lifeadvi/portalmk.com/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_block.php on line 997