Home ЗДРАВЈЕ И УБАВИНА Заблуда е дека благото дебелее – ако го јадете во ова време,...

Заблуда е дека благото дебелее – ако го јадете во ова време, нема да се здебелите ни грам!

309
СПОДЕЛИ

Нутриционист Паскал Гордон вели дека доколку секојдневно консумираме шеќер не може ниту на ни еден начин да ја наруши нашата линија но секако дека не се препорачува да се пречекорува дневната доза на внесени калории.

На секој човечки организам му е потребно да внесе шеќер за да може нормално да функционира.

Доколку организмот нема доволно шеќер во себе започнуваат главоболки ,мускулатурата почнува да слабее и се осеќа замор.Затоа слободно консумирајте шеќер но без да претерувате советува тој.