Home ЗДРАВЈЕ И УБАВИНА Мијте ги рацете со овие сапуни, апелираат лекарите

Мијте ги рацете со овие сапуни, апелираат лекарите

497
СПОДЕЛИ

Поради голем број на бактерии и вируси посебно по појавата на новиот корона вирус лекарите уназад апелираат за редовно миење на рацете.

Поради тоа што постајано сме изложени на опаснот носењето на маска може да помогне но миењето на раце е незаменливо.

Српскиот инфектолог др. Миомир Пелемиш вели дека најдобра заштита при миењето на рацете е миењето со топла вода и обичен сапун .Значи обичен сапун а не течен бидејќи течниот сапун само ги проширува бактериите.

Иако лекарите велат дека нема место за паника кај нас наша должност е да се грижиме за самите себе .Нашето здравје пред се!