Home ЗДРАВЈЕ И УБАВИНА Необични знаци со кои телото ве предупредува дека имате проблеми со бубрезите

Необични знаци со кои телото ве предупредува дека имате проблеми со бубрезите

218
СПОДЕЛИ

Бубрезите се важен орган во нашето тело кој ги филтрира непотребните материи во телото ги создава белите крвни зрнца и со тоа го одржува здравјето на коските во телото.

Но доколку се случи вашите бубрези да не работат со полн капацитет ќе почнете да ги почуствувате следниве симптоми :

-Болките во грбот се прв симптом кој укажува дека нешто не е во ред со вашите бубрези.Можеби да имате инфекција која предизвикува интензивна болка во средината но и во горниот дел од грбот.

Потоа оваа болка може да се префрли и на стомакот и на препоните.

-Болки од заболени бубрези можете да чуствувате и во подрачјето на колковите.

Доколку имате камчиња во бубрезите тие создваат наслаги од сол и минерали и се формираат во внатрешноста на бубрезите кои предизвикуваат болка кога се движат кон мочниот меур. Оваа болка се слична со породилните болки.

-Доколку почесто мокрите и забележите дека во урината меурчиња кои остануваат и одкога ќе пуштите вода во вц-школката тоа значи дека ви е оштетена фунцкцијата на бубрезите

-Доколку приметите крв во урината задолжително посетет лекар.Тука се работи за сериозна инфекција на вашите бубрези.