Home ЗДРАВЈЕ И УБАВИНА Ако редовно ги чистите овие 10 работи, немате зошто да се грижите...

Ако редовно ги чистите овие 10 работи, немате зошто да се грижите за зараза: Евтин рецепт за најефикасното средство!

293
СПОДЕЛИ

Поради заштита од корона вирусот и заштита на нашето зздравје пред се задолжително е миењето на раце посебно од кога се враќаме во нашиот дом .

Но заради сигурност освен секојдневното миење на раце се препорачува задолжително бришење на следниве предмети:

1. Кваките на влезната врата како и на домашните врати и прекинувачите за светло се користат неприкинато затоа треба да се чистат редовно.

2. Рачките на чантите и детските ранци кои го носиме надвор.

3. Оградите на скалите и терасите.

4. Закачалките кои ги оставаме нашите алишта после доаѓањето дома

5. Фиксниот но и мобилниот телефон каде секаде е со нас

6. Далечинските управувачи за телевизори се големи преносители на бактерии

7. Клучевите и приврзоците од кола и од дома

8. Рачките на чадорите и нивните футроли кои ги користиш посебно обие денови

9. Ракавиците – ако можете користете ракавици што се перат тие се најдобри

10. Паричниците и несесерите и те како се место на преносител на бактерии

Оваа домашна дезинфекција можете да ја направите со обично дезинфекциско средство.