Home ЗДРАВЈЕ И УБАВИНА Пепелниците полни со опушоци се опасни за здравјето

Пепелниците полни со опушоци се опасни за здравјето

134
СПОДЕЛИ

Дали знаете дека откако цигарот ќе биде целосно изгаснат тој преку филтрите сеуште шири 14% никотин од они 100 % што состои во една цигара.

Агенција за храна и лекарства од Америка (FDA) открива дека во филтрите постои високи концентрации на никотин и триацетин и дека по поминати 5 дена се уште можат да бидат активни во воздухот во една затворена просторија.

Затоа на сите пушачи им се препорачува што поскоро да се ослободуваат од својте пепелници кој се полни со опушоци кој ги имаме во авомобилите или во затворените простории бидејќи во нив има голем број на штетни материи кој се голема опасност за здравјето на човекот.